vaandel naar dierenarts

Actueel

Toppers

Inès
"Inès"

 

De Jos
"De Jos"

De Weekkrant (10 augustus 1994)

Duif "Brazil" bezorgt Karlo Van Rompaey grote zege

Zondag 17 Juli 1994: een memorabele dag voor de familie Van Rompaey. 1) Brazilië wordt voor de vierde maal voetbalwereldkampioen, 2) pa en ma Van Rompaey zijn precies 25 jaar getrouwd, en 3) zoon Karlo wint zijn eerste grote wedstrijd met zijn duiven op Marne-la-Vallée. Omdat de overwinning van de nummer 5043053-94 samenvalt met de overwinning van Brazilië, wordt de duif tot "BraziI" omgedoopt.

Voor deze eerste grote confrontatie van de jonge duiven werd Limburg in zes sectoren verdeeld. De 14-jarige Karlo Van Rompaey toonde zich niet alleen de snelste In zijn sector tegenover 7.189 concurrenten, maar bleek ook de allerersne!ste van de provincie, sneller dan liefst 7 189 concurrenten.

Vader Frans: "Die zondag moest de mooiste dag uit onze korte duivenhistorie zijn maar werd de zwartste. Nooit smaakte een overwinning zo bitter: 3 uur na onze eerste duif waren er maar17 van onze 70 jonge duiven thuis.»

ORLÉANS
En afgelopen zaterdag hield de autovlucht op Orléans opnieuw lelijk huis in het jongerenbestand op het duivenhok Van Rompaey. "Zondagmorgen half elf. waren er nog maar 30 van onze 60 jonge duiven teruggekeerd. We hadden voor de volgende weken veel verwacht van de nationale vluchten op Argenton en Bourges. Maar deze twee rampvluchten slaan ons vijf jaar terug en we zullen onze ambities moeten herzien", aldus Karlo Van Rompaey.

Vader Frans pikt nog even in op de toekomst van de Truiense duivensport. Ook in het raam van het artikel over de megahokken in De Weekkrant, dat in het Truiens duivenwereldje heel wat stof deed opwaaien. "Ik blijf pleiten voor schaalvergroting en een managementaanpak. Ook moet eens overwogen worden van vanaf de halve fond slechts één inkorvingsplaats, telkens in een verschillend lokaal, te organiseren. Dan zou de controle van bestuursleden ook makkelijker verlopen."

L.E.