vaandel naar dierenarts

Actueel

Toppers

Inès
"Inès"

 

De Jos
"De Jos"

Historiek

Als kind ging Karlo steeds bij zijn grootouders in Schriek (provincie Antwerpen) op vakantie.
Hele dagen zat hij dan met zijn grootvader ‘Peter’ in de duivenhokken of bezochten ze enkele lokale kampioenen om daar met een glas ‘limonaat’ en ‘ne koek’ uren over duiven te keuvelen. Het is in die periode dat de duivenmicrobe, de passie voor de duivensport, toesloeg! Karlo met peter
De feeling voor duiven van grootvader ‘Peter’ werd toen onbewust overgedragen naar een nieuwe generatie… naar de jongste kleinzoon, Karlo. Dit werd al snel duidelijk wanneer Karlo in de zomervakantie van 1984, toen hij als amper 4-jarige jongen ‘De Oude Witte’ als een stip hoog in de lucht herkende en zijn grootvader toeriep: ‘Peter, hier is ene…en het is de Witte!’ De Oude Witte werd een supervlieger en later een van de eerste stamduiven bij Karlo in Sint-Truiden.

Eind jaren tachtig kreeg Karlo enkele sierduiven van een kennis. Er werd in het kippenhok een ruimte voorzien waar hij zijn eerste duifjes zelf kon verzorgen. Grootvader ‘Peter Jos’ vond dat maar niks. Hij beloofde eens ‘echte’ duiven naar Sint-truiden te brengen. Jos Van Rompaey was al decennia lang een gevestigde snelheidsspecialist in Schriek (provincie Antwerpen) en omstreken!

Het kon dan ook niet uitblijven. In 1990 speelde Karlo als kersvers lid van de KBDB vanuit het kippenhok met de gekregen jonge duiven van zijn grootvader. De passie en gedrevenheid waarmee Karlo zijn duifjes verzorgde was ook de ouders van Karlo niet ontgaan. Daarom bouwde vader Frans in 1991 een heus duivenhok. Datzelfde jaar werd ook de allereerste overwinning geboekt met een zoon van ‘De Oude Witte’.Oude Witte

Vanaf dat moment was de trend gezet. In stijgende lijn werden mooie resultaten neergezet en veroverde de jonge Karlo heel wat lokale kampioenstitels.

Ondertussen is Karlo al meer dan 20 jaar actief als spelend lid van de KBDB. Dit steeds met bijgestelde ambitie en doelen die tot hiertoe vaak bereikt werden. De 88-jarige grootvader ‘Peter Jos’ heeft de laatste jaren niet meer meegedaan aan wedstrijden. Hij mist de glorietijden van het snelheidsspel met grote aantallen duiven in concours en gewaarborgde poules! Hij verzorgt zijn kampioenen nog dagelijks maar hij houdt ze (voorlopig) op stal.

December 2012