vaandel naar dierenarts

Actueel

Toppers

Inès
"Inès"

 

De Jos
"De Jos"

Het Belang van Limburg (23 januari 1993)

Karlo Van Rompaey wint de "Gouden Duif Junior"

SINT-TRUIDEN.- De I3-jarige Karlo Van Rompaey is erin geslaagd om de titel «Gouden Duif Junior» in de wacht te slepen. Het gaat om een internationaal klassement voor duivenliefhebbers die jonger zijn dan 18 jaar. Het concours wordt jaarlijks door weekblad De Duif georganiseerd over België, Nederland en Duitsland. Voor de opmaak van het klassement wordt zowel een snelheidsvlucht (Momignies), een halve fondvlucht (Sens) als een fondvlucht (Brive) in aanmerking genomen.

Met glans en glorie won de dertienjarige Truienaar dit klassement. Het is twee jaar geleden dat een Belg nog eens mocht zegevieren. Opmerkelijk is ook dat de jongen hierbij niet aan zijn proefstuk toe is. Met de hulp van vader Frans heeft hij zich in amper twee seizoenen tijd opgeworpen tot één van de betere spelers uit het zuiden. Veel eerste plaatsen waren er het afgelopen jaar nog niet voor hem weggelegd. Toch heeft zijn kolonie al een palmares bij mekaar gevlogen om «u» tegen te zeggen: derde grootgewestelijk op Sens, zesde provinciaal op Argenton, negende provinciaal op Brive, dertiende provinciaal op Argenton, en eenendertigste provinciaal op Bourges.

Kweek

Dat Karlo en pa Frans gezond verstand gebruiken, getuigt hun voornemen om dit jaar hun zeven beste vliegduiven uitsluitend te reserveren voor de kweek. Karlo Van Rompaey: «Waarschijnlijk gaan we dit jaar een minder goed seizoen tegemoet. Maar als we er niet mee gaan kweken, zou ons dat later wel eens zuur kunnen opbreken.»

Vermelden we ook nog dat «De Gouden Duif Junior» uitgereikt wordt op 27 februari e.k.. Naast Karlo Van Rompaey uit Sint-Truiden komt ook Karen Visschers uit Maasmechelen in de rangschikking voor. Zij staat geklasseerd op de vierde plaats.Bert Lammens uit Zoutleeuw eindigde tiende. Tom Cartuyvels uit Velm vijfentwintigste en Kristof Daniëls uit Schaffen zevenentwintigste.

J.P.